Povodne postihli už 37 obcí, tri sú odrezané od sveta

23.07.2008 Bardejov

Bardejov 23. júla (TASR) – Povodňová situácia v okrese Bardejov sa stále nezlepšuje.
Do 18. hodiny vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity celkove 37 obcí okresu. Podľa prednostky Obvodného úradu životného prostredia v Bardejove Márie Hankovskej, ktorá riadi povodňovú komisiu, stále nemajú kontakt s tromi obcami, ktoré sú odrezané od sveta. Ide o Livov, Livovskú Hutu a Kríže.
Popoludní v obci Kružľov zobrala voda provizórny most, ktorý tam po povodniach pred dvoma rokmi postavila armáda, rozvodnený potok strhol aj lávky, čím čiastočne odrezal od sveta približne 400 obyvateľov obce.
"Povodňová komisia zasadala po 16.00 h. Oslovili sme vodohospodársky podnik, ktorý zabezpečuje kamenie na úpravu brehov a zabezpečuje ťažkú techniku na vyčistenie tokov. V pohotovosti sú všetci požiarnici, ktorí zasahujú priamo v dedinách. V obci Bogliarka bol pretrhnutý plynovod, takže SPP musel zastaviť dodávku plynu. V obci Šiba voda stále podmýva potrubie, preto na tomto mieste rovnako zasahujú plynári. Vo viacerých dedinách odstavili aj elektrickú energiu, pretože stĺpy vedenia podali do vody, " konkretizovala pre TASR Hankovská.
Povodňová komisia už komunikuje aj s ozbrojenými silami, ktoré by mali poskytnúť pomoc pri zabezpečovacích prácach. Straty na životoch ani vážnejšie zranenia zatiaľ povodňová komisia nahlásené nemá. O 20.00 h sa uskutoční výjazd, počas ktorého sa pokúsia spojiť s obyvateľmi odrezaných obcí.
 

Vyberte región